TVHB Deprem Nedeniyle 69. Yılını Dayanışma Günü Ilan Etti.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği 69. kuruluş yıl dönümünü kutlamadı, veteriner hekim dayanışma günü olarak ilan etti “Birlikte Varız” dedi.
Çorum Veteriner hekimleri Odası Başkanı Mehmet Fatih Şerbetçi Türk veteriner hekimleri Birliğinin 1954 yılında kurulduğunu, 69. kuruluş yıldönümü olan 9 Mart 2023 yılını dayanışma günü olarak ilan etme kararı alındığını bildirdi.
Başkan Şerbetçi, Türk veteriner hekimleri Birliği 69 yıl önce 9 Mart 1954 yılında 6343 sayılı kanuna kurulmuş kamu kurumu niteliğinde meslek örgütüdür.
TVHB mesleğin çatı örgütü olarak 56 ve il ve bölge odası ile birlikte ülkemizdeki tüm veteriner hekimleri temsil etmektedir.
Veteriner Hekimler başta Hayvan Sağlığı refahı olmak üzere gıda güvenliği, veteriner Halk Sağlığı, Çevre Sağlığı, biyogüvenlik, biyoteknoloji, antimikrobiyo direnç ve iklim krizi gibi dünyanın önündeki en stratejik alanlarda sorumluluk üstlenmekte ve çalışmaktadır.
Bu yıl 9 Mart’ta kuruluşumuzun 69 yılını kutlayacaktık. Ancak 6 Şubatta meydana gelen deprem nedeniyle bu günü bölgede meslektaşlarımıza dayanışma içinde geçirmeye karar verdik.
Depremin ilk gününden beri birliğimizin koordinasyonunda bölgede gönüllü olarak bulunan 200 veteriner hekimle hem arama, hep kurtarma çalışmalarına katıldık. Hem de enkazdan çıkan Küçük evcil hayvanlara, Çiftlik hayvanlarına sağlık hizmeti verdik.
Kamu ve serbest çalışan meslektaşlarımız bölgede tam bir seferberlik içinde oldular.
Kendileride depremzede  olan birçok meslektaşımız acısını bile yaşayamadan fedakarca arama kurtarma ve sağlık hizmeti çalışmalarına katıldı.
Hepimizi derinden etkileyen depremde maalesef  27 meslektaşımızı, 10 öğrencimizi kaybettik, Onlarcası ise yaralandı.
Ailesi depremden etkilenen ve farklı şehirlerde okuyan çok sayıda öğrencimiz mağdur duruma düştü.
Yyaklaşık 200 meslektaşımızın muayenehanesi tamamen kullanılamaz hale geldi.Mmesleki uygulamada kullandıkları cihaz medikal malzemeler aşıları ve araçları enkaz altında kaldı.
Yaşanan tablonun ağırlığı karşısında TVHB olarak kuruluş günümüzü kutlamıyor, veteriner hekim dayanışma günü olarak ilan ediyoruz.
Depremde zarar gören meslektaşlarımızın hayata tutunması öğrencilerimizin eğitimlerini tamamlayabilmesi ve kaybettiğimiz meslektaşlarımızın ailelerine destek olabilmek için tüm meslektaşlarımızı tam bir dayanışma seferberliğine çağırıyoruz. Yaralarımızı sarmak için “Birlikte varız” diyeceğiz

Yorumlar

Yorum Yaz

Değerlendirme yapınız 1-5 arası!

Bizden haberdar olmak ister misiniz?


Copyright , Her hakkı saklidır. sektorlerfirmalar.com | 2016